3D-trykt modell av ryggrad og vindpipe

 

Prosjektoversikt


Peking University Third Hospital ba om en nøyaktig 3D-modell av pasientens ryggrad og luftrør for en kommende operasjon. Det var en komplikasjon med pasientens Luftrør på grunn av sykdom, og det var ikke mulig for kirurgen å passe et rør gjennom det og fullføre operasjonen. Sykehuset kom til oss med forespørsel om etter en modell slik at de kunne evaluere forskjellige løsninger.

 

  1. no
  2. en

Prosjektkrav:


Sykehuset ga oss en CT-skanning av pasientens ryggmargsområde og krevde at alle detaljene som ble inkludert i skanningen ble representert i den endelige modellen. Et ekstra krav var at luftrøret skulle være laget av mykt materiale, med resten av modellen bestående av et hardt materiale. De foretrakk også at luftrøret ble laget i en annen farge enn de andre delene.

 

Forberedelse:


Siden dette var et medisinsk prosjekt, importerte vi CT-skanning og NMR-data til en spesialisert medisinsk programvare som er i stand til å konvertere alle dataene til en 3D-modell.

 

Inni i programvaren kunne vi se de problematiske områdene av pasientens luftrør

 

Printing


Neste trinn var å printing. I medisinske prosjekter som denne krever det stor nøyaktighet,størrelseslikhet og detaljnivået som kreves er svimlende. Imidlertid er SLA 3D-Printing en god match for slike komplekse former og strukturer, og med ProtoFabs dyktige ingeniører på hånden, ble hver minste detalj gjengitt perfekt.

Post-produksjon


Etter utskrift ble modellen forsiktig fjernet fra skriveren og vasket med IPA. Det var da på tide å fjerne de mange støttestrukturene. I det midtre bildet under er støttestrukturene fortsatt på plass, men bildet nederst viser den endelige versjonen av modellen med støttene fjernet. Det var ingen synlige rester fra dette ekstra trykte materialet, og klienten var veldig fornøyd med det endelige resultatet.

 

Sykehuset ba om at luftrøret ble laget av et mykt gummimateriale, i motsetning til skjelettdelen med hardt materiale. For å oppnå dette, trykket vi først 3D en plastmodell av delen. Vi skannet den deretter med en tredimensjonal skanner, og resultatene ble sendt tilbake til sykehuset for å bekrefte nøyaktigheten.

Vi skilte ryggraden og andre bein fra vindpipen inne i programvaren. Delene som skal 3D-trykt i hardplast vises i oransje, med luftrøret vist i grått. 

 

Etter at analysen var fullført, måtte våre teknikere legge til alle nødvendige støttestrukturer. Denne spesielle modellen var svært kompleks, og uten at støttemateriell ble skrevet ut, ville formen bli ustabil eller til og med kollapse. Dette er en ekstremt kompleks oppgave, men den avanserte programvaren gjør den mye mer effektiv. 

 

Vi brukte da denne høykvalitetsmodellen til å produsere en silikongummi form. Det var viktig at den 3D-printede modellen var feilfri da eventuelle ufullkommenheter ville bli overført til formen. Med denne formen kunne vi deretter produsere de myke delene i forskjellige farger ved å bruke vacuum casting.
Med begge seksjoner ferdige var alt som var igjen å sette modellen sammen. Den ferdige modellen ble levert til Beijing nr. 3 sykehus og spilte en avgjørende rolle i pasientens operasjon. Det tillot leger å analysere en millimeter nøyaktig fysisk representasjon av pasientens luftrør og omegn i forkant av operasjonen og ga dem sjansen til å gjøre forberedelser som ellers ville være umulige. Etter at operasjonen var fullført, har høykvalitetsmodellen fortsatt tjent et formål på sykehuset, og ga studenter og traineekirurger muligheten til å holde en spesifikk case i hendene og se alle dens kompleksiteter på nært hold. For treningsformål er slike detaljerte modeller svært verdifulle.

 

Hvis du vil lære mer om hvordan ProtoFab kan tilby løsninger for medisinsk industri, eller hvis du har et prosjekt som ligner det som er beskrevet her, kan du ta kontakt!

 

Copyright 2017 | Created with WebWave

Din e-mail
Beskjed
SENDE
SENDE
Your message has been sent - thank you.
Please complete all required fields!

KONTAKT

Hydroveien 19, 3933 

Porsgrunn, Norway

 

Tel. +47 476 60 111

info@protofab.no

 

ADRESSE

MENU

Vi er en av de første Protofab avdelingene i verden. Vi har nylig lansert vårt første showroom i Norge, og åpner for tiden også en filial i Polen. Vi kan nås fra hele Nord-Europa, med kort avstand til Sandefjord Lufthavn (Nær Oslo).

OM SELSKAPET: