Blizzard Ski Hjelm med drone

 

  1. no
  2. en

Modell: "Blizzard" Ski Helmet with Drone
Materiale: ProtoFab Formula W Resin
Produksjonsteknikk: SLA 3D printing
Lead time: 3 dager

Kundens Ønsker:  Linjer skal være tydelige, maling må påføres jevnt, fargekontrast må være skarp, samlet utseende må være stilig og attraktivt


Prosjektets bakgrunn:


Vi ble kontaktet av organiseringskomiteen for 2017 Cross-Strait Industrial Design Awards med en forespørsel om vi kunne tillby profesjonell prototypeproduksjon til de som konkurrerte. Med modeller av høy kvalitet tilgjengelig for hvert av produktene, ville det være mye enklere for konkurrentene å vise frem sin innovasjon og geniale design. Skaperne av hjelmen kom i kontakt med oss og sendte tegningene sine, ba om dristige og feiende linjer og etterbehandling så nær perfekt som mulig. (Tegninger til høyre)

 

Designfilosofi:


«Blizzard» er først og fremst rettet mot ski- og snowboardinteresserte. Som ekstremsport er ski og snowboard både ganske farlige og ofte oppstår alvorlige skader. Derfor er det viktig å ha godt utstyr som kan forbedre sikkerheten. «Blizzard» inneholder en brikke som gir mulighet for GPS-sporing. Dette kan være kritisk i tilfelle fall, om man skulle gå seg bort eller skred, ettersom brukeren kan bli funnet mye raskere enn normalt. Under temperaturforholdene som skiløperne ofte møter, er dette viktig. I tillegg har «Blizzard» et innebygd høyhastighets kamera som kan registrere spektakulære øyeblikk med utrolig klarhet og detaljer. Det mest unike ved «Blizzard» er imidlertid drone-støtten. En opptaksdrone er lagret inne i hjelmen og kan ta av og lande der når som helst. 


Prosjektanalyse:


Etter å ha mottatt tegningene fra klienten, var den første utfordringen ProtoFab-teamet hadde å avgjøre om de skulle gå med CNC-maskinering eller 3D-utskrift. Det ble raskt bestemt at 3D-utskrift var den beste løsningen. Tradisjonell CNC krever full design, programmering, og andre komplekse og tidkrevende oppgaver. Dette fører vanligvis til høye kostnader. På den annen side er 3D-utskrift en mye enklere prosess som gir mye kortere ledetid. For et prosjekt som dette der hjelmen ikke trenger å kunne støtte en enorm vekt, er 3D-utskrift spesielt godt egnet.

 

 

Utfordringer:

 


For dette prosjektet var etterbehandlingen avgjørende. Poleringen og malingen måtte være helt riktig for å oppnå det utseendet klienten ba om. Designet har en rekke fremspringende områder og består av fire farger - matt svart, blank svart, blank oransje og metallgrå. Dette gir utfordringer for vårt erfarne team når det gjelder polering og oppnå en perfekt kontrast mellom de forskjellige fargene. 

 

Løsninger:


Fordi denne modellen kunne skrives ut direkte som et enkelt stykke, var alt det som var nødvendig for våre tekniske spesialister å kjøre tegningene gjennom programvare og legge til alle nødvendige støttestrukturer. Disse holder modellen stabil under utskrift og forhindrer potensiell kollaps, dette betyr også at det er mulig å skrive ut hele modellen på en gang, i stedet for å måtte dele den opp i seksjoner. 

 

Kompleks etterbehandling:


Når utskriften var fullført, fjernet vi forsiktig modellen og vasket den med IPA. Dette for å fjerne alt flytende materiale som kan ha blitt etterlatt under utskrift. Deretter måtte vi fjerne støttene. Dette må gjøres veldig nøye for ikke å legge merke til den endelige modellen. Nedenfor er modellen med alle støttene fjernet.


Trykte modeller er vanligvis litt grove til å begynne med, med noen merker og topper fra støttestrukturen synlige. Vi begynner å slipe med grovt sandpapir (rundt 400) og fortsetter gradvis til ekstremt fint sandpapir (rundt 1500). Dette prosjektet var spesielt utfordrende med tanke på polering gitt kompleksiteten i overflatene på toppen av hjelmen. Maling krevde også et uvanlig omsorgsnivå, og for å sikre at malingen ble brukt perfekt jevnt, hadde vi tre separate runder med polering og maling,

 

 

Påføring av maling:


Å få fargen på malingen helt riktig er kritisk for å oppnå det utseendet klienten ba om. Teamet vårt måtte bruke all sin erfaring for å sikre en perfekt fargedivisjon og en helt jevn nyanse. Bildet nedenfor viser teknikeren vår som sammenligner malingen med fargekortet fra klienten.

 

 

Dette prosjektet varte i 3 dager, og vi var personlig veldig fornøyde med resultatet. Etter levering var klienten også veldig fornøyd, spesielt med fargene og kvaliteten på etterbehandlingen. Hvis du vil lære mer om 3D-utskriftsløsningene som tilbys av ProtoFab og hvordan de kan brukes på forskjellige bransjer, eller hvis du har et prosjekt som ligner det som er beskrevet her, ikke nøl med å ta kontakt!

 


Å oppnå riktig farge krever tålmodighet og nøyaktighet. Det er viktig at den endelige fargen stemmer overens med kundens krav.

 


Bruke lakk I henhold til kundens krav påførte vi deretter lakk for å gi hjelmen en blank finish.

 

 


Etter at lakken hadde tørket, var alt som var igjen en siste runde med polering for å oppnå et så iøynefallende utseende som mulig.

 

 

 

 

Montering

 

 

Ferdig Modell

 

 

Copyright 2017 | Created with WebWave

Din e-mail
Beskjed
SENDE
SENDE
Your message has been sent - thank you.
Please complete all required fields!

KONTAKT

Hydroveien 19, 3933 

Porsgrunn, Norway

 

Tel. +47 476 60 111

info@protofab.no

 

ADRESSE

MENU

Vi er en av de første Protofab avdelingene i verden. Vi har nylig lansert vårt første showroom i Norge, og åpner for tiden også en filial i Polen. Vi kan nås fra hele Nord-Europa, med kort avstand til Sandefjord Lufthavn (Nær Oslo).

OM SELSKAPET: