GUARDIAN Anti-Haze Maske

 

  1. no
  2. en

 

Produksjonsteknikk: 
Injection Molding: Varmebehandlet S136, hardhet 48-52 
Verktøymateriale: NAK80 


Produktbeskrivelse Dette prosjektet var en nyskapende maske som vi produserte og designet helt i huset. Masken skiller nasal og oral pust og er effektiv til å bekjempe skadene av luftforurensning. Designet støtter en høy grad av personalisering og er kompakt og enkel å ta på. Hver maske inneholder hele 10 filtre, noe som ikke bare gir mer effektiv filtrering, men også sikrer at masken har lengre levetid. Designet er patentert og utgjør en betydelig forskjell for helsen til alle de som bruker den.

 

 

 

Prosjektets bakgrunn


I planleggingsfasen bestemte vi oss for at masken måtte oppfylle følgende kriterier:

 


• Den skal være laget av høy kvalitet polypropylen (matkvalitet).
• Den skal være motstandsdyktig mot både høye og lave temperaturer, og være myk og fleksibel.
• Den skal være behagelig å ha på og lett bærbar.
• Overflatematerialet skal ha en naturlig følelse.
• Det skal være tøft og holdbart.
• Overflaten skal være porøs og pustende.

 

 

Plasseringen av hullene ga en rekke problemer når det gjaldt produksjonen. Vi gikk tilbake til designteamet og foreslo at radien til hullene økes litt og at de skulle fordeles litt mer. Dette vil også føre til en reduksjon i det totale antall hull. Disse mindre endringene vil ikke påvirke funksjonen til masken, men vil gjøre det betydelig lettere å produsere, eliminere sjansen for feil og forbedre maskenes termiske ytelse.

 

Vi oppdaget at det originale designet ville resultere i mye fanget luft, noe som kan føre til feil og ufullkommenheter. Sprøytestøpteamet foreslo ytterligere avstand fra de større hullene som en måte å bekjempe dette.

 

Det originale designet inkluderte et internt deksel som vi følte ville gi unødvendig kompleksitet i produksjonen. For å holde prosessen så enkel som mulig, ble det anbefalt at området rundt ble gjort i ett, noe som gjør injeksjonsprosessen mer enkel og ville holde kostnadene nede. 

 

 

Designhensyn:


For hvert prosjekt gjennomfører vi alltid en designvurdering. Etter å ha analysert strukturen og tekniske krav, oppdaget teamet vårt at designet kom til å stille høye krav til materialene, og at det var viktig å sørge for at masken kunne tåle en rekke temperaturer. Dette vil senere gi utfordringer når det kom til montering. Med så høye krav måtte vi ta være ekstra nøye i hvert trinn i designprosessen og sikre at materialene passet perfekt. Til slutt gikk vi for en kombinasjon av silikon og myk polypropylen, som ville sikre at masken var behagelig å ha på mens den fremdeles oppfyller krav og robusthet og termisk holdbarhet.

 

 

Utfordringer og Løsninger

 

 

 

Produksjonsprosess:


Etter å ha løst de mindre problemene ovenfor, gikk vi videre med produksjonen av formen. For forminnsatsen valgte vi varmebehandlet S136 med en hardhet på 48 til 52. For formrammen valgte vi 50C. Dette gjennomgikk deretter fresing, boring, fylling, varmebehandling, sliping, CNC-laserskjæring, EDM-trådskjæring, gnistbearbeiding og polering. Så var det tid for montering, og til slutt injeksjon.

 

Ferdig produkt

 


Dette prosjektet fremhevet det nære samarbeidet mellom designteam og produksjonsteam, da de var i stand til å overvinne en rekke små problemer og produsere et vellykket produkt som tilfredsstilte alle krav. Masken har solgt veldig bra i Kina og andre steder i Asia, og etterspørselen fortsetter å vokse. Vi liker utfordringer og dette prosjektet var et av de mest tilfredsstillende vi har jobbet med. Hvis du har et lignende utfordrende prosjekt som krever profesjonelle og innovative løsninger, vil vi gjerne høre fra deg.

Copyright 2017 | Created with WebWave

Din e-mail
Beskjed
SENDE
SENDE
Your message has been sent - thank you.
Please complete all required fields!

KONTAKT

Hydroveien 19, 3933 

Porsgrunn, Norway

 

Tel. +47 476 60 111

info@protofab.no

 

ADRESSE

MENU

Vi er en av de første Protofab avdelingene i verden. Vi har nylig lansert vårt første showroom i Norge, og åpner for tiden også en filial i Polen. Vi kan nås fra hele Nord-Europa, med kort avstand til Sandefjord Lufthavn (Nær Oslo).

OM SELSKAPET: