SLA 3D Printing Skotøy

 

  1. no
  2. en

 


Ny yttersåldesign laget av ProtoFab SLA450
Det er velkjent at 3D-print revolusjonerer bransjer som tannbehandling og romfart, men 3D-print har også stor innvirkning på steder som ikke alle kan forvente. Et eksempel på dette er virkningen av 3D-printing på skobransjen, en bransje som ProtoFab nå er nært involvert i. La oss utforske hvordan et av Kinas største fottøymerker benytter seg av SLA 3D-print i kjernen av designprosessen.

 

Qiaodan er en av de største sportssko produsentene i Kina. Qiaodan er et av Kinas mest populære sportssko-merker med et årlig salg på over 4 milliarder yuan. Vi begynte å samarbeide med dem i 2016 og ga dem en av våre SLA450 maskiner. Som alle skotøymerker, trenger Qiaodan stadig å utvikle nye produkter og design for å holde seg frisk i et meget konkurransedyktig marked. Time-to-market er kritisk i en bransje der trender kommer og går, så å gjøre designprosessen så effektiv som mulig er en prioritet. Det er her 3D-utskrift kommer inn I bildet.

 

Tradisjonell metode: Ikke-veldig rask prototyping


Tradisjonelt brukte Qiaodan og deres konkurrenter outsourcede CNC-epoksymodeller i prototypefasen av et nytt produkt. I fottøyindustrien er det nødvendig å produsere fysiske modeller av yttersålen (den gummiaktige bunndelen av skoen) før du bestemmer deg for å gå videre med produksjonen eller ikke. De gamle epoksymodellene var tilstrekkelig detaljerte, men hadde flere ulemper. For det første tok det lang tid å produsere slike modeller, ofte mer enn to uker fra man sendte designet til den eksterne entreprenøren til man faktisk mottok den fysiske modellen og kunne vurdere den. Av denne tiden ble en uke tatt opp av selve bearbeidingen, men den faktiske leveringstiden ville vanligvis være mye lengre på grunn av begrensninger i entreprenørens kapasitet, kommunikasjonsproblemer, kurerforsinkelser og noen av de andre variablene knyttet til outsourcing. Qiaodans teknikere rapporterer at de pleide å tillate hele 15 dager for denne prosessen, og 8 dager ville være det beste tilfellet. Til sammenligning kan 3D-printeren deres nå produsere den samme modellen på rundt 20 timer, og hele prosessen, inkludert 3D-modellering og etterbehandling, tar maksimalt 2 eller 3 dager. Qiaodan skriver regelmessig ut 6 modeller om gangen i SLA450, noe som gjør prosessen ytterligere raskere.

 

 

Smidighet


Det er vanskelig å overdrive hvor viktig tidsbesparelsen er for en produsent som Qiaodan. Å måtte vente i flere uker for å se ett prototypdesign er ille nok, men hvis det kreves revisjoner, sløses enda mer tid. Selv i beste tilfelle vil det ta mer enn en uke før det reviderte designet kunne være i hendene på designteamet. Den negative effekten av dette er dobbelt. For det første kunne produktutvikling lett dra ut mye lenger enn opprinnelig forutsagt, og hvis flere revisjoner var påkrevd, kunne en hel måned forsvinne med bare minimal fremgang. Dette kan føre til at det nye produktet mangler viktige datoer, for eksempel en sommersko som treffer hyllene for sent på sesongen. For det andre er det mye vanskeligere å begrunne å ta en risiko for et dristig design når det får konsekvenser å måtte revidere den. Dette har innflytelse på at det enkleste er å skyve designerne mot konservative design, spesielt når det er tidsbegrensninger. Når modeller raskt kan produseres, er designteamet mye mer villige til å eksperimentere, og dette har en positiv effekt på kreativiteten til merkevaren som helhet.

 

 

En langsiktig investering


Det eneste som kan virke overveldende for andre selskaper i en lignende situasjon, ville være utgiften til å kjøpe en industriell SLA-skriver. Selv om dette er en betydelig engangsutgift, er det på lang sikt ikke tvil om at det har vært verdt det for Qiaodan. Først og fremst er kostnadene per del betydelig lavere for 3D-utskrift sammenlignet med ekstern CNC-maskinering. Selv om SLA-resin ikke er billig, representerer ikke å måtte betale eksterne entreprenører en stor besparelse. For Qiaodan er det å printe på egen hånd rundt 40% billigere per del. Den viktigste besparelsen er imidlertid i effektivitet. Tid er penger, og unødvendig sløsing av uker i designfasen av et produkt har uunngåelig en alvorlig effekt på bunnlinjen. Tid til marked er viktig for de fleste produsenter, men i bransjer som er berørt av moter og trender kan det lage eller ødelegge et nytt produkt. For de som jobber med produktutvikling hos Qiaodan, er det ganske utenkelig å gå tilbake til den gamle måten å gjøre ting på.

 

 

SLA-prototyping på Qiaodan


. Produksjon: Prototypeproduksjon kuttet fra 8-15 dager til bare 2-3 dager.
. Produktutvikling: mye mer smidig.
. Forbedring: Virkelig forbedret tid til marked.
. Etter: Bedre kvalitetskontroll.
.Intellektuell eiendom holdes i huset.
. Reduserte kostnader per del.
. Lengden på utviklingssyklusen mye mer forutsigbar.
. Mer eksperimentering mulig.
. Ingen reduksjon i kvalitet sammenlignet med CNC.

 

 

Hvis du er interessert i å finne ut mer om 3D-utskrift og prototypingtjenester, vil vi gjerne høre fra deg.

 

 

 


SLA-utskrift har en veldig betydelig fordel i designprosessen. Uansett hvor komplisert strukturdesignet er og uavhengig av kurve, hul struktur og designet, kan programvaren fullføre modelleringen direkte og laste opp modelleringsfilen til utskriftsutstyret for rask prototyping.

 

 

Keeping everything under one roof

 


En annen avgjørende fordel med 3D-print for Qiaodan er at de kan holde hele designprosessen internt. CNC-utstyr er voluminøst, dyrt og krever spesialistoperatører, så det er ikke fornuftig å gjøre en så massiv investering for å produsere bare et lite volum prototyper. Det eneste alternativet var å outsource dette trinnet til en prototypingspesialist, som introduserer en rekke problemer. Først av alt, å måtte sende modellen fysisk fra prototypeselskapet til Qiaodan, bremser en allerede treg prosess. Det er også spørsmålet om industrihemmeligheter og potensialet for at uutgitte design skal lekke til konkurrenter eller for publikum. Å holde hele prosessen under ett tak betyr også at Qiaodan har absolutt kontroll over kvaliteten. Framfor leverandører som ikke alltid oppfyller forventningene, i tillegg er kommunikasjonsproblemer vanskelige å unngå. Med en 3D-skriver installert på fabrikken, er de samme personene som produserer modellen de samme menneskene som designet den, dette forenkler prosessen betraktelig og reduserer potensialet for feil.

 

 

SLA vs. CNC

 


Når det gjelder kvalitet og nøyaktighet, rapporterer Qiaodan-teknikerne svært liten forskjell mellom de to metodene. Utseendet og følelsen av de SLA-printede modellene ligner veldig på de tradisjonelle epoksymodellene, og detaljnivået er også likt. Selv om CNC-bearbeiding teoretisk gir mulighet for et bredere spekter av materialer, er dette ikke relevant for yttersålens prototyper. UV resinen som brukes i SLA har alle egenskapene som designteamet krever.

 

New outsole design crafted by the ProtoFab SLA450

Riaodan is one of the largest sports shoe brands in China

Our VP of sales, Damon Khoshabo standing next to Qiaodan's chief design manager

This outsole 3D prototype was made within 8 hours

Denne designeren jobber med 3D-modellen til sportsskoen

Yttersålens prototyper

Qiaodan's ProtoFab SLA450 3D Printer

CNC prototype (til venstre), 3D-printet prototype (midten), faktisk sko yttersåle (til høyre)

Detalj av 3D printet prototype

Designtiden er betraktelig kortet ned med SLA 3D printing

Copyright 2017 | Created with WebWave

Din e-mail
Beskjed
SENDE
SENDE
Your message has been sent - thank you.
Please complete all required fields!

KONTAKT

Hydroveien 19, 3933 

Porsgrunn, Norway

 

Tel. +47 476 60 111

info@protofab.no

 

ADRESSE

MENU

Vi er en av de første Protofab avdelingene i verden. Vi har nylig lansert vårt første showroom i Norge, og åpner for tiden også en filial i Polen. Vi kan nås fra hele Nord-Europa, med kort avstand til Sandefjord Lufthavn (Nær Oslo).

OM SELSKAPET: